VP Rapport: Drie uitzonderingen bij Genk, rest van de ploeg krijgt een onvoldoende

VP Rapport: Drie uitzonderingen bij Genk, rest van de ploeg krijgt een onvoldoende

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 23:13di 17-09-2019 om 23:13

Bij KRC Genk keken ze uit naar de Champions League. Maar de avond in Salzburg werd er één om snel te vergeten. Na de 6-2 in Oostenrijk stuurt VoetbalPrimeur.be de spelers van Genk op rapport. Slechts twee basisspelers kunnen we positieve punten geven. 

Coucke – 5,5
Dan mag je als 21-jarige doelman je debuut maken in de Champions League en dan heb je de pech dat de 10 spelers voor je een volledige offday hebben. Ondanks dat Coucke zich maar liefst 6 keer moest omdraaien, kon de doelman weinig doen aan de zware nederlaag. Enkel bij de 3e treffer van Salzburg had de doelman sneller moeten reageren.

Maehle – 4
Was offensief beter dan defensief. Maar de Deen liet zich net als alle andere verdedigers regelmatig in zijn hemd zetten bij de counters van de Oostenrijkers.

Dewaest – 3
Van een kapitein verwacht je dat hij voorop gaat in de strijd, maar Dewaest had echt zijn dag niet. Liet zich bij de 2-0 veel te simpel aftroeven. Ook bij het uitvoetballen ging het volledig mis.

Lucumi – 3
Het centrum dichthouden zat er bij Genk echt niet in. Lucumi had ook hetzelfde probleem als Dewaest, een bal inspelen lukte niet. Zijn doelpunt was slechts een pleister op de Genkse wonde.

Uronen – 3,5
Had het geluk dat de Oostenrijkers vaker counterde via de andere flank, want de Fin snakte ook al snel naar het eindsignaal.

Hrošovský – 3
De enige speler van Genk die in het verleden al in de Champions League speelde, maar de 27-jarige middenvelder kon tegen Salzburg zijn ervaring niet overbrengen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een dramatische avond voor KRC Genk, dat met maar liefst 6-2 verliest van RB Salzburg 😰 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #RBSalzburg #ChampionsLeague #Mazzu

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Heynen – 4
Het Genkse middenveld had helemaal geen grip op de match. Heynen liep voortdurend achter de feiten aan.

Berge – 3
Berge is mogelijk het grootste talent dat er bij Genk rondloopt, maar de Noor speelde zijn zwakste match ooit in Limburgse loondienst. Wat hadden wij veel meer van Berge verwacht.

Ito – 2,5
De Japanner kreeg de voorkeur op Bongonda. De keuze van Mazzu pakte volledig fout uit. Ito geraakte niet voorbij zijn man. Kreeg bij 3-1 de kans om Genk echt weer in de match te brengen, maar schoot hoog over. Het was symbolisch voor zijn match. Meer dan terecht gewisseld aan de rust.

Samatta – 5,5 
Waar Coucke achterin aan zijn lot werd overgelaten, was het 50 meter verder Samatta die op een eiland speelde. De Tanzaniaan kreeg 1 kans en maakte die ook af. Had geluk dat er een VAR was om zijn rode kaart te laten veranderen in een geel karton.

Ndongala – 2,5
Waar Ito op links volledig door het ijs zakte, was Ndongala op rechts niet veel beter. Zijn acties faalden en de flankspeler liet het verdedigend ook al afweten. Bij de 6-2 van Salzburg had Ndongala het verdedigen al helemaal opgegeven.

Bongonda – 6
Viel aan de rust in en deed dat goed. Bongonda toonde wel strijd en gaf ook een fraaie assist aan Samatta. Indien hij volledig fit was, had hij moeten beginnen aan de match. 

Welke cijfers zou jij de spelers van Genk geven? Zet het in de comments!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zie je Genk dit seizoen nog punten pakken in de Champions League?

(852 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws