Champions League: Napoli verrast Liverpool, Chelsea onderuit tegen Valencia

17-09-2019 23:00 Laatste update: 23:14
4

De eerste Champions League-avond van het nieuwe seizoen is achter de rug, tijd om de balans op te maken. Buiten in Oostenrijk, waar Genk met 6-2 onderuit ging tegen Red bull Salzburg, waren er nog enkele andere opmerkelijke scores.

Groep E: Napoli - Liverpool 2-0
In de groep van Genk speelde Napoli, met Dries Mertens 90 minuten op het veld, tegen titelverdediger Liverpool. Mertens was in de tweede helft dichtbij de openingsgoal, maar zijn kopbal werd op magistrale wijze gekeerd door Adrián. Tien minuten voor tijd viel de goal alsnog: Mertens benutte een makkelijk gegeven penalty. In de blessuretijd maakte Fernando Llorente er zelfs nog 2-0 van na een fout van Virgil van Dijk, waardoor Liverpool met de staart tussen de benen huiswaarts keert.

Groep F: Borussia Dortmund - FC Barcelona 0-0
Op papier was het de meest aantrekkelijke wedstrijd van de dinsdagavond, maar Dortmund en Barcelona stelden teleur in het Signal Iduna Park. De grootste kans van de wedstrijd was voor Marco Reus, maar Barça-doelman Marc-André ter Stegen stopte zijn penalty. In de slotfase maakte Lionel Messi zijn entree. In zijn eerste minuten van het seizoen kon de Argentijn het verschil niet meer maken. Bij Dortmund speelde Axel Witsel de hele wedstrijd. Thorgan Hazard werd in de tweede helft naar de kant gehaald. In dezelfde groep voorkwam Internazionale in de blessuretijd een blamage tegen Slavia Praag (1-1).

Groep H: Ajax - Lille OSC 3-0
Ajax is zeer overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen in de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag boekte dinsdag in de Johan Cruijff Arena een riante zege op het Franse Lille: 3-0. De doelpunten kwamen van Quincy Promes, Edson Álvarez, Nicolas Tagliafico. De andere wedstrijd in groep H eindigde in een verrassende overwinning voor Valencia. Een treffer van Rodrigo een kwartier voor tijd deed Chelsea in Londen de das om: 0-1.

Groep G: Benfica - RB Leipzig 0-2
In Duitsland maakte Leipzig na rust het verschil tegen Benfica. Timo Werner opende na 69 minuten de score, tien minuten later gevolgd door een tweede treffer van de Duitse aanvaller. De tegengoal van Benfica-spits Haris Seferovic kwam in de 84ste minuut te laat. Eerder op de avond kwamen Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg al in actie in Groep G. Memphis Depay poetste vanaf de strafschopstip de openingstreffer van Sardar Azmoun weg: 1-1.