Totale afgang van Genk in de Champions League, 6-2 tegen Salzburg

17-09-2019 22:52
38

KRC Genk heeft zijn start in de groepsfase van de Champions League volledig gemist en dan drukken we ons nog heel zacht uit. Tegen Salzburg kregen de Limburgers voetballes. Uiteindelijk haalde Salzburg het met 6-2 van Genk.

Elke voetballer droomt van de Champions League, maar voor Genk was het Kampioenenbal na 45 minuten al een ware nachtmerrie. Met tien debutanten op het hoogste Europese niveau keek het na twee minuten al tegen een achterstand aan. Haland – die in de Oostenrijkse competitie al elf goals maakte in zeven matchen – deed Genk meteen pijn.

Genk had het verschrikkelijk moeilijk in de openingsfase. De troepen van Mazzu wonnen amper een duel en uitvoetballen lukte ook al niet. Daarbij was het constant opletten voor de pijlsnelle counters van de Oostenrijkers. Toen Genk rond het halfuur toch iets beter in de partij kwam, werd het weer eens op de counter gepakt. Dewaest liet zich aftroeven door Hwang en die bood Haland de 2-0 op een schoteltje aan na 33 minuten spelen. Drie minuten later was het weer raak. Een pass van Lucumi werd onderschept en ditmaal mocht Hwang op de doelman afgaan. Coucke twijfelde heel even en mocht zich daarna omdraaien.

Ito mist de kans om de match spannend te maken
Op vijf minuten van de rust leek Genk een strohalm te pakken. Na een vrije trap gaf Lucumi de Genkse burger weer moed. Een minuut na de aansluitingstreffer had Ito de 3-2 aan de voet, maar de Japanner schoot hoog over. Dat zou Genk heel zuur opbreken, want nog voor het rustsignaal prikte Salzburg er nog twee binnen op de counter. Eerst mocht Håland zijn derde van de avond maken. Daarna was Szoboszlai nog aan het feest.

Aan de rust viel Bongonda in. Die bracht toch nog een beetje extra. De invaller leverde een perfecte assist op Samatta, die de 5-2 scoorde. Daarna liet Salzburg rustig begaan, maar maakte nog de 6-2 via Ulmer. Coucke hield daarna de Oostenrijkers nog een paar keer van een doelpunt. Zo bleef het uiteindelijk bij 6-2 voor Salzburg. In het slot van de partij had Genk toch één keer het geluk aan haar kant. Na ingrijpen van de VAR veranderde een rode kaart van Samatta in een geel karton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een dramatische avond voor KRC Genk, dat met maar liefst 6-2 verliest van RB Salzburg 😰 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #RBSalzburg #ChampionsLeague #Mazzu

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Mertens wel aan het feest
Nog in de groep van Genk won Napoli van titelverdediger Liverpool met 2-0. Dries Mertens opende via een strafschop de score. Fernando Llorente zette de eindstand op het bord. Op 2 oktober ontvangt Genk Napoli.