Sarri somber over kansen van Juventus in Europa: 'Die fout ligt bij iedereen'

Sarri somber over kansen van Juventus in Europa: 'Die fout ligt bij iedereen'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 22:22di 17-09-2019 om 22:22

Juventus-trainer Maurizio Sarri kent de hoge verwachtingen bij de achterban voor de Champions League. Hij ziet de Italiaanse kampioen echter niet als belangrijke kanshebber op de titel en spreekt zelfs van een 'onlogische fobie'.

"Wij voelen geen druk. Wij zijn Juventus, elke keer als wij het veld op stappen is het doel om te winnen. Maar we weten ook dat er tien tot twaalf andere teams zijn die dezelfde verwachtingen en middelen hebben", zo steekt Sarri van wal op de persconferentie.

De oefenmeester is zelfs opvallend pessimistisch over de kansen van Juventus in het miljardenbal. "Op dit moment zie ik de Italiaanse clubs niet als favorieten in de Champions League, aangezien we de afgelopen twintig jaar terrein hebben verloren. Die fout ligt bij iedereen, van voorzitters tot journalisten. Eigenlijk iedereen die bij de sport is betrokken in Italië."

Juventus neemt het woensdag op tegen Atlético Madrid, dat volgens Sarri wel één van de favorieten is. "Maar het is moeilijk om te concurreren met de Premier League-clubs, want zij hebben ongelooflijk veel geld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws