Lyon en Denayer kunnen niet winnen van Zenit, blamage voor Lukaku met Inter

17-09-2019 20:58

Jason Denayer en Romelu Lukaku hebben een valse start gemaakt in de Champions League. De verdediger wist met Olympique Lyon thuis niet te winnen van Zenit Sint-Petersburg: 1-1. Lukaku blameerde zich met Inter op eigen veld tegen Slavia Praag: 1-1.

Olympique Lyon - Zenit Sint-Petersburg 1-1
Zenit toonde zich tegen Lyon uiterst efficiënt. Sardar Azmoun combineerde vier minuten voor rust simpel door de Franse defensie en rondde af. Lyon, met Denayer 90 minuten tussen de lijnen, moest in de achtervolging en kreeg in de tweede helft meteen een uitgelezen mogelijkheid. Memphis ging over het been bij Ozdoev en benutte de daaropvolgende strafschop zelf.

Jeff Reine-Adélaïde en Memphis kregen in het vervolg nog goede kansen om Lyon aan een zege te helpen, maar gescoord werd er niet meer. Benfica en RB Leipzig, de andere teams in de poule, komen later op de avond in actie.

Internazionale - Slavia Praag 1-1
Bij Inter kreeg Stefan de Vrij de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Hij kopte uit een voorzet van Stefano Sensi over. Datzelfde deed ook Danilo D'Ambrosio. Dat bleken dure missers, want na ruim een uur kwam Slavia Praag verrassend op voorsprong via Peter Olayinka (ex-AA Gent). Daar leek het bij te blijven, maar diep in blessuretijd pakte Inter toch nog een punt. Nadat Stefano Sensi de lat raakte uit een vrije trap, schoot invaller Nicolò Barella wel raak: 1-1.

Lukaku stond 90 minuten op het veld bij de Italianen. Voor Inter is het desondanks een valse start tegen de op papier zwakke broer in de groep. FC Barcelona en Borussia Dortmund zijn de andere tegenstanders.