'Italiaanse bond bestraft Cagliari niet voor racisme tegen Lukaku'

'Italiaanse bond bestraft Cagliari niet voor racisme tegen Lukaku'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 18:20di 17-09-2019 om 18:20

Cagliari wordt niet bestraft voor het racisme jegens Romelu Lukaku. Onze landgenoot kreeg bij het nemen van een penalty te maken met oerwoudgeluiden. Het racisme was duidelijk hoorbaar, maar volgens de FIGC, de Italiaanse voetbalbond, was er geen sprake van racisme. Dat melden Italiaanse media.

De FIGC deed onderzoek naar het voorval en concludeert dat er geen reden is om Cagliari te bestraffen voor racisme. Het is niet de eerste keer dat de Italiaanse voetbalbond verzuimt op te treden tegen wangedrag op de Cagliari-tribunes. Eerder werden Blaise Matuidi en Moise Kean beschimpt, maar ook toen kreeg de club geen straf.

Cagliari, de werkgever van Radja Nainggolan, kreeg overigens wel een geldboete van 5.000 euro opgelegd. Maar dat is voor het gooien van plastic flessen op het veld.

Na een krachtig statement van Lukaku, riep Cagliari opvallend genoeg nog op tot actie. 'De club accepteert niet wat er gebeurd is. We verklaren ons volledig solidair met Romelu Lukaku en committeren ons extra aan de missie om deze plaag die het voetbal en de rest van de wereld teistert te verwijderen.'

Nieuw voorval
Deze week vond er een nieuw incident plaats. Analist Luciano Passirani (80) werd na racistische uitspraken richting Lukaku per direct op straat gezet.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws