Geen druk bij Club Brugge: Eigenlijk is onze campagne nu al geslaagd

Geen druk bij Club Brugge: "Eigenlijk is onze campagne nu al geslaagd"

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 17:30di 17-09-2019 om 17:30

Racing Genk komt dinsdag vanaf 21u in actie tegen Red Bull Salzburg, waarna Club Brugge woensdag aan de bak mag versus Galatasaray. Club Brugge-trainer legt de druk niet op het winnen, maar beseft dat zijn team uitstekende zaken kan doen in een rechtstreekse ontmoeting met de directe concurrent.

"Als we winnen, zetten we een mooie stap naar de derde plaats. Ik vind dat een betere insteek dan moeten winnen. Bij een gelijkspel blijft het fifty-fifty, als we verliezen moeten we een serieus inhaalmanoeuvre doen. Galatasaray is een grote ploeg met meer geld, maar wij gaan strijden met onze wapens", citeert Het Nieuwsblad tijdens de vooruitblikkende persconferentie.

Clement maakt zich geen zorgen bij een eventuele nederlaag. "Dat hypothekeert de rest van onze campagne niet. Er komen dan nog vijf mooie wedstrijden. We zijn de eerste Belgische ploeg die zich gekwalificeerd heeft via het niet-kampioenenspoor, dus eigenlijk is onze Europese campagne nu al geslaagd", klinkt het.

Geen druk en alles match per match bekijken, zo luidt de aanpak van Clement. "Ik wil dat mijn spelers elke match durf en lef tonen, en dat tegen elke tegenstander in deze groep. Het is een jonge groep die fouten zal maken, maar we willen gewoon zoveel mogelijk punten pakken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws