'Pro League beslist donderdag pas over het doorgaan van Lokeren-Roeselare'

'Pro League beslist donderdag pas over het doorgaan van Lokeren-Roeselare'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 15:24di 17-09-2019 om 15:24

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 18:30di 17-09-2019 om 18:30

KSV Roeselare werd failliet verklaard door de rechtbank nadat een factuur van 28.000 euro niet werd betaald. Nu wordt voor de rechtbank van koophandel in Kortrijk het faillissement behandeld.

Advocaat Johan Vynckier verdedigde de club. "Op onze rekeningen stond ruim 1,2 miljoen euro. Harde cash. Het is dus niet dat we niet konden betalen. De dagvaarding is om een of andere reden niet bij de juiste persoon beland. Anders zou dit wel betaald geweest zijn en zou het faillissement nooit uitgesproken geweest zijn.”

“We kunnen natuurlijk alleen onszelf verwijten dat we er niet waren. Het is fout gegaan tijdens de overdracht tussen de vorige manager, Brian Tevreden, en de huidige manager, Marco Manzo, die op 29 juli is aangesteld”, wordt de advocaat geciteerd door de Krant van West-Vlaanderen.

Roeselare moest afgelopen speeldag al forfait geven tegen Virton. "Wij worden geconfronteerd met forfaits. Er is er al eentje geweest, afgelopen weekend. Als er drie forfaits zijn, dan is het gedaan. Dan stopt het voor KSV Roeselare. Niet alleen voor de eerste ploeg, maar ook voor de jeugd", zegt een andere advocaat Johnny Maeschalck.

Update 18.30: De Pro League neemt donderdag pas een besluit over het doorgaan van Lokeren - Roeselare. 'De Pro League neemt akte van de pleidooien van de verschillende partijen en wacht de uitspraak van de rechter af, die donderdag 19 september om 15.30 verwacht wordt, om een definitieve beslissing te nemen over het plaatsvinden van de wedstrijd', schrijft het in een communiqué.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws