'Crasson mag toch blijven en neemt als interim tijdelijk over van Ferrera'

'Crasson mag toch blijven en neemt als interim tijdelijk over van Ferrera'

17-09-2019 13:41 Laatste update: 17-09-2019 13:41
6

Emilio Ferrera is niet langer hoofdcoach van F91 Dudelange. De veertienvoudig landskampioen van Luxemburg heeft de 52-jarige Ferrera geslachtofferd na een teleurstellende start in de competitie.

F91 Dudelange kondigt op haar website aan dat Ferrera per direct zijn koffers heeft moeten pakken. De titelverdediger haalde slechts 4 punten uit de eerste vijf matchen. Een 1-0 nederlaag bij het nog puntenloze US Hostert werd onze landgenoot fataal. Na de nederlaag bij de rode lantaar staat Dudelange pas twaalfde op veertien teams.

Ferrera stond pas drie maanden aan het roer bij de topclub uit het Groothertogdom. Waar de start eigen land ondermaats was, liet Ferrera zich wel gelden in Europa. Onder zijn leiding overleefde Dudelange drie voorrondes in de Europa League en kwalificeerde het zich pas voor de tweede keer voor het hoofdtoernooi. Ondanks deze knappe prestatie maakt Ferrera de duels tegen APOEL Nicosia, Sevilla en Qarabag niet meer mee.

Volgens Het Laatste Nieuws is Bertrand Crasson in het kielzog van Ferrera moeten vertrekken. De ex-Rode Duivel was pas een week de rechterhand van Ferrera.

Update 18/09, 13.09: In tegenstelling tot eerdere bericht, heeft Bertrand Crasson zijn koffers niet moeten pakken. Dat bevestigt Dudelange-voorzitter Romain Schumacher aan Luxemburger Wort. Crasson is als interim-coach aangesteld. Onze landgenoot krijgt direct een interessante uitdaging, want hij mag de kampioen donderdag leiden in de Europa League. Dudelange gaat op bezoek bij het Cypriotische APOEL Nicosia. Crasson is niet in beeld als kandidaat voor de positie van T1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie