Passirani reageert na zijn uitspraken over Lukaku: “Ergste dagen van mijn leven”

Passirani reageert na zijn uitspraken over Lukaku: “Ergste dagen van mijn leven”

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 12:11di 17-09-2019 om 12:11

Luciano Passirani kwam in een storm van kritiek terecht na zijn veelbesproken uitspraken over Inter-spits Romelu Lukaku. De Italiaan heeft nu zelf gereageerd tegenover Corriere dello Sport op de controverse.

Passirani werd door TopCalcio24 meteen afgedankt. De baas van de zender, Fabio Ravezzani verontschuldigde zich eerder ook al voor de uitspraken. “Ik ben 80 jaar oud. Ik zit al 40 jaar in de voetbalwereld en nooit ben ik ergens gediskwalificeerd. Maar ik aanvaard de beslissing van de zender “, wordt Passirani geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Ik wil niet doorgaan voor een racist”, gaat de Italiaan verder. “Ik ben al 17 jaar samen met mijn partner en ook zij is zwart. Ik heb twee zwarte kleinkindjes, de dochtertjes van mijn zoon. Ik ben geen racist en ik ben een welopgevoed persoon, op elk vlak. Ik heb in mijn carrière zoveel zwarte spelers ontmoet en nooit heb ik problemen gehad.”

Hij kreeg plots een storm over zich heen. “Het was een van de ergste dagen in mijn leven. Ik kreeg heel wat telefoontjes. Ik ben een opgevoed persoon, maar deze ongelukkige uitspraak maakt me erg triest. Ik ben geen racist en ik wil me persoonlijk verontschuldigen bij Lukaku. Ik hoop dat ik hem eens kan ontmoeten. Ik heb na mijn uitspraken niet geslapen, ik kon niet eten… Een gebrek aan tact en opvoeding: dat is niet wie ik ben.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws