Deze match komt misschien te vroeg voor ons, maar kan kantelpunt zijn

"Deze match komt misschien te vroeg voor ons, maar kan kantelpunt zijn"

17-09-2019 10:46 Laatste update: 12:20
1

Vanaf 21u gaat KRC Genk bij RB Salzburg op zoek naar haar allereerste zege ooit in de groepsfase van de Champions League. De generale repetitie tegen Sporting Charleroi (2-1) viel weliswaar in duigen. Daardoor reisde voorzitter Peter Croonen met een dubbel gevoel af naar Oostenrijk.

Het avontuur in de CL moet een hoogtepunt worden voor Genk. "Ik ben blij en trots dat we dit mogen meemaken", bevestigt Croonen bij Sporza. "Tegelijkertijd ben ik ook voorzichtig. Salzburg kende met 21 op 21 een fenomenale competitiestart. Hun statistieken dwingen respect af, maar we moeten tonen dat wij ook een goeie ploeg zijn."

"Dit seizoen was het nog niet top, maar dat is een kwestie van tijd", verdedigt Croonen zijn troepen. "Wie weet is de match tegen Salzburg wel een kantelpunt. Misschien komt een belangrijke match als deze te vroeg voor ons. Ik ben ervan overtuigd dat we een kern hebben die zijn voet naast die van Salzburg mag zetten, maar dan moeten we wel top zijn. Ik ben benieuwd hoe we voor de dag gaan komen. Hopelijk spelen we goed, dan is er iets moois mogelijk." 

Wanneer is de avond in Salzburg dan geslaagd? "Ik ben positief, maar ik lig niet zozeer wakker van het resultaat", tempert de voorzitter de verwachtingen. "Het is perfect mogelijk dat Genk drie goals moet incasseren in Salzburg, maar dat wil niet zeggen dat we dan een slechte match gespeeld hebben."