Club hoger ingeschat dan Genk: 'Hopen ons te vergissen, maar gaat moeilijk worden'

Club hoger ingeschat dan Genk: 'Hopen ons te vergissen, maar gaat moeilijk worden'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 10:29di 17-09-2019 om 10:29

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 10:43di 17-09-2019 om 10:43

Voor het eerst in ruim een decennium treden niet één, maar twee Belgische clubs aan in de poulefase van de Champions League. Dinsdag trapt KRC Genk haar campagne af bij RB Salzburg, de dag erop ontvangt Club Brugge het Turkse Galatasaray. Voor Club liggen de kaarten beter dan voor Genk.

Dat is althans wat Ludo Vandewalle, Chef Voetbal bij Het Nieuwsblad, in zijn column schrijft. 'We hopen ons te vergissen, maar het gaat moeilijk worden om het grote doel – een eerste keer winnen in de Champions League – te bereiken', noteert hij over de ambities van Genk. 'Het wordt in de huidige omstandigheden schrapen om punten te rapen.'

'Trainer Felice Mazzu toonde in zijn zes jaar bij Charleroi dat hij een meester is in het zich instellen op een tegenstander die beter is. Maar de tegenstanders in groep E zijn véél beter dan het huidige Genk. Gelukkig voor onze kampioen is de bal rond, heeft de tegenstander ook maar twee armen en benen en duurt een wedstrijd 90 minuten. Hoe we dergelijke clichés ook verfoeien, nu bieden ze houvast', klinkt het weinig hoopgevend.

Meteen dé belangrijkste match
Club Brugge maakt dan weer meer kans, aldus Vandewalle. 'Voor puntengewin van de Belgische vertegenwoordigers in de strafste clubcompetitie ter wereld kijken we vooral naar Club Brugge. En naar woensdag. Met een thuiswedstrijd tegen Galatasaray krijgt de vicekampioen al meteen zijn grootste kans om de drie punten te pakken.'

'Ook voor Blauw-Zwart geldt dat het tegen Real Madrid en PSG, hoewel beide niet in grootse vorm, niet op te veel punten moet rekenen. Het kwaliteitsverschil is te groot. Maar onze clubs mogen ons altijd verrassen', besluit Vandewalle met een positieve noot.

Poll

Wie eindigt met het hoogste aantal punten in haar poule?

(263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws