UPDATE: 'Neuer geïrriteerd door woorden Ter Stegen en denkt aan afscheid na EK'

UPDATE: 'Neuer geïrriteerd door woorden Ter Stegen en denkt aan afscheid na EK'

17-09-2019 10:23 Laatste update: 18-09-2019 09:23
6

Marc-André Ter Stegen en Manuel Neuer blijven met modder gooien. De FC Barcelona-doelman vertelde onlangs dat hij baalt van zijn herhaaldelijke reserverol bij Duitsland. Dat Neuer dat 'niet collegiaal' vond, schiet bij Ter Stegen in het verkeerde keelgat.

Ter Stegen gooide na de 2-4 nederlaag tegen het Nederlands elftal olie op het vuur bij Die Mannschaft door te stellen dat zijn geduld niet oneindig is. Hij wordt naar eigen zeggen 'een beetje gek' van de situatie. De keeper van Barça doelt daarmee op het feit dat Neuer al jaren de onbetwistbare nummer één is in de nationale ploeg.

De Bayern München-sluitpost reageerde daarop door in twijfel te trekken of de uitspraken van Ter Stegen wel zo handig zijn. "Manuel Neuer hoeft geen commentaar te geven op mijn persoonlijke gevoelens en die langs de meetlat te leggen", reageert laatstgenoemde nu als door een adder gebeten in Duitse media.

"Het gaat hierbij om mijn gevoel. Ik heb me de laatste jaren altijd netjes opgesteld, dan is het niet fair wat Neuer en anderen zeggen. Maar goed, ik wil deze discussie graag beëindigen", besluit Ter Stegen, die het dinsdag met de Spaanse kampioen opneemt tegen Borussia Dortmund.

Update 18/09, 09.23: De 'niet collegiale' uitlatingen van Ter Stegen hebben volgens BILD voor irritatie gezorgd bij Neuer. Volgens de ochtendkrant overweegt de Bayern-sluitpost zelfs om na het EK van 2020 af te zwaaien als international. Neuer is tegen die tijd 34 jaar oud.