Mbokani maakt indruk: Hij hield zijn tegenstanders gewoon af en keek erop neer

Mbokani maakt indruk: "Hij hield zijn tegenstanders gewoon af en keek erop neer"

17-09-2019 10:11
2

De overwinning van Royal Antwerp FC bij RSC Anderlecht (1-2) was er één van de ervaring op de jeugd, van kracht op finesse ook. Dieumerci Mbokani was het toonbeeld van die symbolische overwinning. De aanvalsleider is op zijn 33e nog lang niet versleten.

In Extra Time haalde assistent-coach Wim De Decker zijn loftrompet boven om Mbokani te roemen. "Hij barst van het talent, dat is echt ongelooflijk. Aan druk zetten zal hij niet te veel energie verspillen, maar ik schrik er elke keer opnieuw van hoe compleet hij is. Hij is enorm sterk", klinkt De Decker in de wolken.

Huisanalist Youri Mulder zag Mbokani evenzeer schitteren. "Het verschil met Anderlecht was groot. Hij hield zijn tegenstanders gewoon af en keek erop neer. Jochies", aldus de Nederlander. "Het was een beetje een U19-team tegen een mannenelftal. Het is wel heel erg lekker als je zo'n speler voorop hebt. Je kunt altijd bal kwijt, je hebt tijd om even aan te sluiten en je kunt er ook overheen gaan zonder dat je weet dat hij de bal zal verliezen."