Als Clijsters haar comeback maakt, dan kan Vanden Borre dat ook in het voetbal

"Als Clijsters haar comeback maakt, dan kan Vanden Borre dat ook in het voetbal"

17-09-2019 09:53 Laatste update: 14:15
18

Voorlopig speelt RSC Anderlecht zich eerder extrasportief dan sportief in de kijker. Maandag had de Belgische recordkampioen opnieuw groot nieuws: Anthony Vanden Borre krijgt een nieuwe kans, zij het allereerst bij de beloften. José Jeunechamps, die nog met VDB samenwerkte, vindt het niet uitgesloten dat de verdediger terug op niveau komt.

Vanden Borre probeerde eerder al eens zijn carrière nieuw leven in te blazen. In 2018 trainde hij mee met Cercle Brugge, waar Frankie Vercauteren toen de plak zwaaide en Jeunechamps de rol van T2 vervulde. "Als Vercauteren in 2018 niet was vertrokken als coach bij Cercle, dan had Vanden Borre hier gevoetbald", beweert Jeunechamps, nu nog steeds assistent bij de Vereniging, in Het Nieuwsblad.

"Vanden Borre heeft iemand nodig die hem veel vertrouwen geeft en dan levert hij ongelofelijke inspanningen. Met Vercauteren hadden wij zo iemand, maar toen Frankie helaas vertrok, zag Anthony hier ook geen toekomst meer. Jammer. Bij Anderlecht krijgt Vanden Borre met Vincent Kompany nu opnieuw zo'n persoon die onvoorwaardelijk in hem gelooft. Anderlecht is volgens mij de enige club waar zo'n comeback kan slagen", klinkt het hoopvol.

Als uitsmijter heeft Jeunechamps een opvallende vergelijking in huis. "Als Kim Clijsters haar comeback maakt en in het tennis weer top wordt, dan kan Anthony dat ook in het voetbal. Clijsters is 36, Vanden Borre nog maar 31. Zo'n overvloed aan talent verdwijnt niet. Nooit", is hij formeel.

No Poll