Ik heb altijd een correcte relatie gehad met Mogi Bayat en met Van Holsbeeck

"Ik heb altijd een correcte relatie gehad met Mogi Bayat en met Van Holsbeeck"

17-09-2019 09:37
6

Eind vorige week werd Herman Van Holsbeeck officieel in verdenking gesteld van onder meer witwaspraktijken en valsheid in geschrifte. De voormalige topman van RSC Anderlecht riskeert zo een zware straf. Als trainer van de Brusselaars werkte Hein Vanhaezebrouck ruime tijd samen met Van Holsbeeck.

Samen met de controversiële Mogi Bayat, de zaakwaarnemer van Vanhaezebrouck, deelde Van Holsbeeck de lakens uit op Anderlecht. "Ik heb altijd een correcte relatie gehad met Mogi, en ook met Van Holsbeeck", vertelt Vanhaezebrouck daarover bij La Tribune op RTBF. "Zelf heb ik me nooit beziggehouden met de financiële kant van transfers."

"Ik heb altijd aangegeven welke spelers ik wilde om mijn kern te versterken, maar als het over geld ging, liet ik bevoegde mensen hun werk doen. Zelf heb ik ook nooit een commissie betaald aan eender wie. Ik heb nooit een euro aan een makelaar betaald. Ik ben dan ook ontgoocheld over wat er allemaal in het voetbal gebeurt, want dat is jammer voor het imago van onze sport", geeft Vanhaezebrouck zijn visie.

De kern van het probleem
Hoe is het allemaal zover kunnen komen in de voetbalsport? "Het probleem is dat er veel te veel makelaars zijn die zich overal tussenwringen", legt Vanhaezebrouck de vinger op de wonde. "Jongens die je nog nooit gezien hebt met haar tot over hun rug en die een paar honderd euro betalen en zich ineens komen presenteren. Ongelofelijk. Dat is een probleem dat dringend moet aangepakt worden."

No Poll