31 goals in Turkije, maar Galatasaray hoopt dat 'Casper' Diagne start bij Club

31 goals in Turkije, maar Galatasaray hoopt dat 'Casper' Diagne start bij Club

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 09:02di 17-09-2019 om 09:02

Club Brugge trapt woensdagavond haar nieuwe Champions-League-campagne af met wat op papier de eenvoudigste wedstrijd zou moeten zijn. Tijdens het thuisduel met Galatasaray zullen veel ogen gericht zijn op Mbaye Diagne, die de Turken deze zomer inruilde voor Club. In Turkije heeft men geen hoge pet op van de spits.

Dat is best opvallend, aangezien Diagne zich afgelopen seizoen met 31 doelpunten (twintig bij Kasimpasa, elf bij Galatasaray) tot topschutter van de Turkse competitie kroonde. Toch was de Senegalees een mikpunt van spot in Turkije. "Zeg alsjeblieft dat Mbaye Diagne bij Club Brugge in de basis staat tegen Galatasaray. Van die statische spits zijn we niet bang", liet een Turkse journalist weten aan Het Nieuwsblad.

Tijdens de voorbije wintermercato aasde Galatasaray in de eerste plaats op Radamel Falcao. Toen de Colombiaan onhaalbaar bleek (nu voetbalt hij overigens wél voor Galatasaray), schakelde de Turkse recordkampioen over op plan-B: Diagne. Daardoor startte hij al met erg weinig krediet bij de fanatieke aanhang.

In de zes maanden die volgden deed Diagne het bovendien niet super. Ok, hij pikte wel geregeld zijn doelpunt mee, maar in het samenspel werd de aanvaller eigenlijk nauwelijks betrokken. Niet toevallig luidde zijn bijnaam in Istanbul 'Casper', naar het spookje uit de animatiereeks. Onzichtbaar dus ...

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie start tegen Galatasaray in de spits bij Club volgens jou?

(280 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws