'Fati tekent razendsnel nieuw contract en gaat er fors op vooruit bij Barcelona'

'Fati tekent razendsnel nieuw contract en gaat er fors op vooruit bij Barcelona'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 08:40di 17-09-2019 om 08:40

Na zijn razendsnelle doorbraak heeft FC Barcelona hals over kop het contract van Ansu Fati verlengd. Volgens Spaanse media was dat geen eenvoudige opgave, aangezien diverse topclubs interesse toonden in de pas zestienjarige aanvaller.

Volgens Catalunya Radio is Fati er flink op vooruit gegaan met zijn nieuwe verbintenis. Het toptalent van de Catalanen heeft voor drie seizoenen bijgetekend, met een optie voor nog twee jaar. Zijn jaarsalaris bedraagt in eerste instantie 300.000 euro, maar zal geleidelijk oplopen. In zijn vijfde en laatste contractjaar zou hij 600.000 euro opstrijken.

Overigens is de kans groot dat zijn honorarium al eerder omhoog gaat. Zodra Fati definitief wordt overgeheveld naar de A-selectie van trainer Ernesto Valverde gaat hij namelijk in één klap één miljoen euro per seizoen verdienen. In zijn tweede jaar komt daar tweeënhalf ton bovenop en in zijn derde seizoen krijgt hij anderhalf miljoen euro.

Fati weet zich in Camp Nou gesteund door de familie Messi. Waar Lionel Messi zich op het trainingsveld over hem ontfermd, is broer Rodrigo de zaakwaarnemer van de vleugelaanvaller. Rodrigo ontvangt een premie van 700.000 euro door de contractverlenging.

Fati maakte zaterdag indruk tijdens zijn basisdebuut voor Barça. Hij scoorde en gaf een assist op Frenkie de Jong tijdens de 5-2 zege op Valencia.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws