Vanhaezebrouck scherp voor arbiter en VAR: Regels zijn nochtans heel simpel

Vanhaezebrouck scherp voor arbiter en VAR: "Regels zijn nochtans heel simpel"

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 23:20ma 16-09-2019 om 23:20

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 23:22ma 16-09-2019 om 23:22

KAA Gent nam zondag tegen KV Mechelen revanche voor de verloren bekerfinale: 3-0. Laurent Depoitre bepaalde de eindstand, maar volgens de nieuwe regels had diens goal niet mogen tellen. Zo beoordeelt ook Hein Vanhaezebrouck.

Depoitre raakte voor zijn goal de bal met de hand. Het doelpunt had altijd afgekeurd moeten worden. 'Wanneer een aanvaller de bal tegen de hand/arm krijgt en er daarop een scoringsgoals of goal ontstaat, wordt dit altijd aanzien als handspel.' Zo luidt de richtlijn. Des te opvallender dat arbiter Jonathan Lardot en videoref Erik Lambrechts niet ingrepen.

Vanhaezebrouck laat zich ook kritisch uit. "De regels zijn nochtans heel simpel. Voor een aanvaller is er geen discussie: iedere bal die op de arm komt, natuurlijk of onnatuurlijk, is onmiddellijk hands. Waarom de VAR dan niet ingrijpt? Ik weet het niet. Dit is de meest duidelijke regel die er is op het gebied van handsbal en dus een clear error", klonk het in de studio van Play Sports.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws