Weelde voor Club Brugge-trainer Clement: Veel jongens zijn aan het pushen

Weelde voor Club Brugge-trainer Clement: "Veel jongens zijn aan het pushen"

16-09-2019 22:40
11

Club Brugge-trainer Philippe Clement beschikt over een compleet fitte selectie. Dat maakt dat Clement met een luxeprobleem zit. Ook voor de Champions League-ontmoeting met Galatasaray moeten er weer lastige knopen worden doorgehakt.

Clement merkt op dat er momenteel een harde concurrentiestrijd gaande is binnen zijn selectie. Voor de Brugse derby tegen Cercle Brugge (0-2 winst) vielen spelers als Siebe Schrijvers, Eduard Sobol en Siebe Schrijvers zelfs buiten de wedstrijdkern. "De juiste 18 kiezen is het moeilijkste aan mijn job", merkt Clement op tegenover Het Laatste Nieuws.

"Veel jongens zijn aan het pushen. Eigenlijk moet ik een pluim geven aan mijn spelers en staf: momenteel hebben we geen enkele geblesseerde. Maar dat betekent ook dat ik acht veldspelers en één doelman niet in de wedstrijdkern kan opnemen", bevestigt Clement de keuzestress.

De oefenmeester van Blauw-Zwart denkt echter niet dat hij daarin alleen staat. "Al zijn we zeker niet de enige in die situatie. Ik zag in de krant dat alle ploegen uit de top 6 over enorm veel mogelijkheden beschikken", besluit Clement.

No Poll