Düsseldorf en Schalke 04 discussiëren nog altijd over Raman: Niet de waarheid

Düsseldorf en Schalke 04 discussiëren nog altijd over Raman: "Niet de waarheid"

16-09-2019 21:50
1

Benito Raman forceerde deze zomer een transfer van Fortuna Düsseldorf naar Schalke 04. Twee maanden na zijn overstap blijft de Raman-deal de gemoederen bezig. Fortuna Düsseldorf en Schalke 04 lagen zelfs met elkaar overhoop in de Duitse pers. Het onderwerp van het gesteggel: de transfersom van Raman.

Thomas Röttgermann, bestuursvoorzitter bij Düsseldorf, claimde deze zomer dat Raman de club inclusief bonussen dertien miljoen oplevert. Die bewerering werd dit weekend weerlegt in het gerenommeerde tijdschrift Der Spiegel. Het weekblad heeft documenten in handen waaruit blijkt dat Schalke 04 slechts 6,5 miljoen euro betaalde. Via bonussen kan dit bedrag maximaal oplopen naar 10 miljoen euro. Röttgermann zou hoe dan ook dus niet de waarheid hebben gesproken.

Düsseldorf verdedigt haar beleidsmaker in een statement en blijft vasthouden aan de 13 miljoen euro van Röttgermann. Het communiqué wekte veel ergernis op bij Schalke. Technisch directeur Jochen Schneider sprak zondagavond duidelijke taal. "Ik heb veel respect voor hen, maar hier heb ik geen woorden voor. Röttgermann houdt zich niet aan de vertrouwelijkheidsclausule in het contract en daarbovenop vertelt hij ook nog eens niet de waarheid. Hij suggereert cijfers die er niet zijn."

'Leugenvrede'
De uithaal vanuit Schalke-kant was voor de perspdienst voormalige onderhandelingspartner reden genoeg om weer in de pen te kruipen. De kou zou na een goed gesprek uit de lucht zijn. 'Thomas Röttgermann en Jochen Schneider hebben in een telefoongesprek alle misverstanden rond de transfer van Benito Raman uit de weg geruimd. We hebben afgesproken in de toekomst geen commentaar meer te geven op de details van transfers.'

In Duitsland trekt men de verzoening in twijfel. 'Wie moet deze 'leugenvrede' geloven', vraagt Bild zich maandag openlijk af.