Antwerp getipt als kandidaat: 'Een ploeg die stilaan naar het hoogste mag streven'

Antwerp getipt als kandidaat: 'Een ploeg die stilaan naar het hoogste mag streven'

16-09-2019 20:40
6

Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, keek zondag aandachtig naar Anderlecht versus Royal Antwerp FC (1-2). Bij de bezoekers zag hij de contouren van een eventuele titelkandidaat.

Vandewalle toont zich onder de indruk van het Antwerpse spelersmateriaal. 'Luciano D'Onofrio zal in de wedstrijd tegen Anderlecht zijn gelijk hebben herkend. Met kinderen word je geen kampioen, zoiets. Geschoold in het Italiaanse voetbal, waar ervaring bovenaan de prioriteitenlijst staat, boetseerde de sportief directeur van Antwerp het meest geroutineerde elftal in de JPL', klinkt het.

Antwerp is in de ogen van Vandewalle 'een ploeg die stilaan naar het hoogste mag streven.' Hij legt uit: 'Na dat spectaculaire slot van de transferperiode waarin het zomaar eventjes zes potentiële basisspelers haalde - Mirallas, Defour, Miyoshi, Benson, Gano en Hoedt - moet Antwerp niet meer te bescheiden doen. Aan transfer- of huurgeld wordt niet veel uitgegeven, aan lonen des te meer.'

Meer geloof
Van Vandewalle mag de ploeg van Laszlo Bölöni wel gedurfder voor de dag komen. 'Antwerp heeft de kwaliteit en dat schept verwachtingen. Zoals het in Anderlecht in de eerste helft tevreden leek met een gelijkspel en na de 0-1 terugtrok, dat moet eruit', luidt het advies.

No Poll