Antwerp getipt als kandidaat: 'Een ploeg die stilaan naar het hoogste mag streven'

Antwerp getipt als kandidaat: 'Een ploeg die stilaan naar het hoogste mag streven'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 20:40ma 16-09-2019 om 20:40

Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, keek zondag aandachtig naar Anderlecht versus Royal Antwerp FC (1-2). Bij de bezoekers zag hij de contouren van een eventuele titelkandidaat.

Vandewalle toont zich onder de indruk van het Antwerpse spelersmateriaal. 'Luciano D'Onofrio zal in de wedstrijd tegen Anderlecht zijn gelijk hebben herkend. Met kinderen word je geen kampioen, zoiets. Geschoold in het Italiaanse voetbal, waar ervaring bovenaan de prioriteitenlijst staat, boetseerde de sportief directeur van Antwerp het meest geroutineerde elftal in de JPL', klinkt het.

Antwerp is in de ogen van Vandewalle 'een ploeg die stilaan naar het hoogste mag streven.' Hij legt uit: 'Na dat spectaculaire slot van de transferperiode waarin het zomaar eventjes zes potentiële basisspelers haalde - Mirallas, Defour, Miyoshi, Benson, Gano en Hoedt - moet Antwerp niet meer te bescheiden doen. Aan transfer- of huurgeld wordt niet veel uitgegeven, aan lonen des te meer.'

Meer geloof
Van Vandewalle mag de ploeg van Laszlo Bölöni wel gedurfder voor de dag komen. 'Antwerp heeft de kwaliteit en dat schept verwachtingen. Zoals het in Anderlecht in de eerste helft tevreden leek met een gelijkspel en na de 0-1 terugtrok, dat moet eruit', luidt het advies.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Moet dit Antwerp voor het hoogste gaan?

(373 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws