Evjen (links op de foto) in actie voor Noorwegen O20

'Anderlecht vist achter net: uitblinker Noorse competitie arriveert in Alkmaar'

'Anderlecht vist achter net: uitblinker Noorse competitie arriveert in Alkmaar'

16-09-2019 17:35
12

AZ trekt aan het langste eind in de strijd om Hakon Evjen, zo melden Noorse media maandag. De negentienjarige aanvallende middenvelder stond in de belangstelling van RSC Anderlecht, maar is inmiddels in Alkmaar om zijn transfer af te ronden. Hij moet in januari de overstap maken.

Evjen is dit seizoen namens zijn club FK Bodø/Glimt uitblinker in de Noorse competitie. Hij was in twintig duels al goed voor tien goals en vier assists. In zijn laatste zeven optredens scoorde de rechtsbuiten liefst zes keer. Daarmee is hij op de radar verschenen van tal van clubs. Zo werd Evjen in eigen land in verband gebracht met Ajax, Manchester City, Manchester United en dus ook Anderlecht.

AZ komt nu als winnaar uit de strijd, weet onder meer de Noorse tak van Eurosport. Aan het eind van de voorbije transferperiode zagen de Alkmaarders naar verluidt een bod van twee miljoen euro nog worden afgewezen. Hoeveel AZ nu voor hem over heeft, is niet duidelijk. Evjen komt met Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö twee landgenoten tegen bij de Eredivisie-subtopper. 

Zodra de deal in kannen en kruiken is keert Evjen terug naar Bodø/Glimt, waarna hij vermoedelijk in januari definitief aansluit bij de selectie van AZ.