Mignolet en Horvath houden alle andere eersteklassers af

Mignolet en Horvath houden alle andere eersteklassers af

16-09-2019 13:55
17

Club Brugge boekte het afgelopen weekend weer een zege en opnieuw hield Simon Mignolet zijn netten schoon. Tegen Cercle Brugge verzamelde Mignolet al zijn vijfde clean sheet in Brugse loondienst.

Op 4 augustus kondigde Club Brugge de komst aan van Mignolet. Blauw-Zwart nam de doelman over van Liverpool. Sindsien speelde Mignolet acht duels voor Club Brugge. In de Jupiler Pro League hielden hij zijn netten drie keer schoon (KV Oostende, KAS Eupen en Cercle Brugge). In de Champions League hield hij in de thuismatch tegen Dynamo Kiev de nul en uit bij LASK liet hij zich ook niet verslaan.

In de Jupiler Pro League moest Mignolet zich nog maar één keer omdraaien. KRC Genk speler Bryan Heynen wist de doelman te verschalken met een vrije trap. Een veldgoal en een doelpunt op verplaatsing kreeg Mignolet nog niet tegen in België.

Inbreng Horvath
In de eerste twee matchen van het seizoen stond Ethan Horvath bij Club Brugge nog in doel. Tegen Waasland-Beveren (1-3) slikte de doelman één goal. Thuis tegen STVV won Club Brugge met de Amerikaan tussen de palen met 6-0.

Dit seizoen kreeg Club Brugge dus maar twee goals tegen in de Jupiler Pro League. Geen enkele andere club doet beter. Opvallend, daarna heeft Moeskroen de beste achterhoede. Les Hurlus slikten dit seizoen drie tegentreffers. Moeskroen speelde één match meer dan Club Brugge. Met achttien tegentreffers is Waasland-Beveren de slechtste leerling van de klas. De Waaslanders staan ook op de laatste plaats in de algemene stand.

Tegentreffers in de Jupiler Pro League 
01. Club Brugge - 2*
02. Moeskroen - 3
03. Standard – 6
04. Gent - 6* 
05. Antwerp - 7*
06. Charleroi - 7*
07. Zulte Waregem - 8 
08. KV Mechelen - 9 
09. KRC Genk - 9 
10. Anderlecht - 9 
11. STVV - 11
12. Kortrijk - 12 
13. KV Oostende - 13
14. Cercle Brugge - 16
15. KAS Eupen - 16
16. Waasland-Beveren - 18

* speelde een match minder