Zulte Waregem wint hoger beroep: Pletinckx kan toch spelen tegen KAA Gent

Zulte Waregem wint hoger beroep: Pletinckx kan toch spelen tegen KAA Gent

16-09-2019 13:30 Laatste update: 20-09-2019 17:05
3

Het Parket van de Belgische voetbalbond wil Ewoud Pletinckx één speeldag geschorst aan de kant houden. Zulte Waregem en haar speler kregen maandag dat voorstel te horen.

Zulte Waregem ging zaterdag op bezoek bij KAS Eupen. Vlak voor de rust maakte Pletinckx een overtreding. Alexandre Boucaut gaf Pletinckx geel en legde de bal op de stip. Na ingrijpen van de VAR veranderde de scheidsrechter zijn beoordelingen. De strafschop veranderde in een vrije trap, maar het geel van Pletinckx werd rood. Nu wil het Parket Pletinckx daar één speeldag voor schorsen.

Zonder Pletinckx kwam Zulte Waregem nog op voorsprong, maar uiteindelijk eindigde match op 1-1 gelijkspel. Zulte Waregem en Pletinckx kunnen nog in beroep gaan tegen de schorsing en een boete van duizend euro. Indien ze dat niet doen, is Pletinckx geschorst vanaf 18 september en mist hij de thuismatch van Zulte Waregem op zondag tegen KAA Gent. 

Update: Zulte Waregem is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van Ewout Pletinckx. De Geschillencommissie Hoger Beroep acht de uitsluiting voldoende. Zulte Waregem kan zondag in de thuismatch tegen KAA Gent gewoon beschikken over haar 18-jarige centrumverdediger.

No Poll