Mag het imago van Anderlecht straks overboord? 'Geen lijk, maar een massagraf'

Mag het imago van Anderlecht straks overboord? 'Geen lijk, maar een massagraf'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 13:00ma 16-09-2019 om 13:00

Het gaat niet goed met RSC Anderlecht. Sportief vallen de resultaten tegen en daarnaast is er de zaak tegen ex-manager Herman Van Holsbeeck. In De Morgen geeft Hans Vandeweghe zijn kijk op de zaak Van Holsbeeck.

Vandeweghe vreest voor het imago van Anderlecht. 'In de week dat hun oud-manager werd opgepakt, ondervraagd, een nacht in de cel moest, weer werd ondervraagd en ten slotte in staat van beschuldiging werd gesteld, verloor Anderlecht. Opnieuw. Nu van Antwerp. Nog een matchke verliezen in het begin van het seizoen kan er wel bij: hoe slechter nu, des te beter kan het straks gaan. Het imagoverlies van het ooit zo prestigieuze voetbalinstituut als gevolg van dat nieuwe schandaal daarentegen is gi-gan-tisch', stelt de columnist.

Volgens Vandeweghe zit Anderlecht dra mogelijk met een groot probleem. 'Als blijkt dat paars-wit de laatste vijftien jaar is geleid door een sjoemelaar, is dat niet meer te repareren en is Herman Van Holsbeeck geen lijk dat uit de kast valt maar een heel massagraf. Hijzelf tilt niet zo zwaar aan de feiten die hem ten laste worden gelegd, maar er is niettemin één feitje-foutje-wissewasje dat hij eventueel wil toegeven en waarvoor hij zijn spijt heeft betuigd. Dat zullen we dan te zijner tijd wel vernemen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws