Neto is terug een basispion na 846 (!) dagen: Dit voelt zo goed

Neto is terug een basispion na 846 (!) dagen: "Dit voelt zo goed"

16-09-2019 10:45
4

KV Oostende ging zaterdag zwaar de boot in tegen Standard. Het werd 1-4 voor de bezoekers. Toch kon Renato Neto glunderen. Voor het eerst in 2,5 jaar mocht hij nog eens aan een wedstrijd beginnen.

Neto kende de laatste jaren een lange lijdensweg, met onder meer twee meniscusoperaties. Nu mag hij zich terug voetballer noemen. "Aanvankelijk was ik niet echt zenuwachtig, maar net voor de wedstrijd begon het. Tijdens het begin van de wedstrijd dacht ik plots: Dit is écht aan het gebeuren. Man, dit voelt zo goed", verklaart hij bij Het Nieuwsblad.

Ondanks de nederlaag is Neto toch tevreden. "Vanaf dag één heb ik gedacht aan een comeback. Winnen was natuurlijk de hoofdopdracht tegen Standard, maar op persoonlijk vlak betekent dit heel veel voor mij. Eerlijk, ik heb soms getwijfeld aan mijn carrière."

Neto is nog lang niet honderd procent fit. "Ik ben kapot. En ik heb krampen. Maar dat is allemaal normaal. Ik ga nog beter worden. En ik zal Oostende altijd dankbaar zijn voor wat het gedaan heeft. Het was een goede beslissing om naar hier te komen. Ik voel me hier thuis. Hoe ze mij hier behandelen en écht wilden... Heel mooi. Ze toonden meteen vertrouwen en gaven mij tijd om terug te komen. Dat wil ik nu terugbetalen."