Anderlecht met de billen bloot tegen Antwerp: Een nieuwe mokerslag

Anderlecht met de billen bloot tegen Antwerp: "Een nieuwe mokerslag"

16-09-2019 10:15
18

Anderlecht leek even vertrokken na de thuiszege tegen Standard, maar werd tegen Antwerp met de neus op de feiten gedrukt. Het verloor met 1-2 en blijft in de kelder van het klassement. Peter Vandenbempt weet dat de nederlaag hard aankwam.

"Ik denk dat de vlaggen vandaag halfstok hangen in Neerpede, want de nederlaag tegen Antwerp is een nieuwe mokerslag", geeft hij aan bij Sporza. "Het was de eerste keer dit seizoen dat Anderlecht zo werd weggespeeld, overrompeld en zo duidelijk en zonder discussie verloor. Zonder een beresterke doelman Van Crombrugge had Antwerp makkelijk vijf of zes doelpunten gemaakt na de rust."

De cijfers zeggen dan ook genoeg. "Het resultaat voor Anderlecht: 5 op 21 en vijf doelpunten gemaakt in zeven wedstrijden. Blijkbaar zijn dat de slechtste cijfers sinds de jaren twintig. Dat heeft geleid - zo is me gisteren opgevallen - tot een zeer opvallende stijlbreuk in de communicatie. Intern ook, want Vincent Kompany is na de wedstrijd in de kleedkamer geweest en heeft daar tegenover zijn spelers blijkbaar harde taal gesproken."

Vandenbempt weet niet of Anderlecht dit kan rechttrekken. "Het gebrek aan resultaten en de concurrentie die alsmaar verder wegloopt: dat gaat wegen op die piepjonge spelers die onervaren zijn op het hoogste niveau en vaak ook op de positie waarop ze moeten spelen, zoals die twee jonge backs. Voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel en zondag moet Anderlecht dan op bezoek bij Club Brugge. Ik denk dat daar geen tekening bij moet.