Breaking news

Cercle Brugge wil tijd krijgen van Club Brugge: "Wij zijn realistisch"

VP 11 Van De Week Speeldag 7: Drie topclubs maken uitstekende beurt

VP 11 Van De Week Speeldag 7: Drie topclubs maken uitstekende beurt

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 10:00ma 16-09-2019 om 10:00

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 10:16ma 16-09-2019 om 10:16

Ook op Speeldag 7 waren er weer heel wat mooie dingen te zien op de Belgische velden. Vooral Standard, Antwerp en KAA Gent maakten indruk en zijn dan ook goed vertegenwoordigd in het Team Van De Week.

Muur Mignolet
Club Brugge was niet in zijn beste doen tegen stadsgenoot Cercle, maar Simon Mignolet was wél op niveau. Hij verijdelde enkele pogingen van Cercle en was zo mee verantwoordelijk voor de 0-2 zege.

In de defensie kiezen we op de rechterkant voor Mikael Lustig. De verdediger heeft zijn draai meteen gevonden bij KAA Gent en strooide met knappe voorzetten. Met een spits als Laurent Depoitre in de zestien gaat Lustig dit seizoen voor heel wat assists zorgen. Op de linkerkant zagen we Nurio Fortuna een sterke match spelen tegen KRC Genk.

Centraal in de defensie was Wesley Hoedt meteen op de afspraak bij Antwerp. De Nederlander is duidelijk een meerwaarde. Hij wordt geflankeerd door Diogo Quieros. De huurling van FC Porto was niet te passeren bij Moeskroen en hield KV Kortrijk moeiteloos onder de duim.

Lichtvoetig middenveld
Met Gojko Cimirot van Standard proberen we wat evenwicht te brengen, want de andere twee pionnen zijn heel aanvallend ingesteld. De kleine Japanner Koji Miyoski liet zich meteen opmerken bij Antwerp en scoorde het winnende doelpunt. Bij Eupen kon Jon Bautista niet winnen, maar hij toonde wel aan dat hij de nieuwe Luis Garcia kan zijn.

Snelheid voorin
Bij de drie spitsen kiezen we vooral voor snelheidsduivels. Jonathan David is een doelpuntenmachine en bewees dat ook weer met zijn 2-0 tegen KV Mechelen. Maxime Lestienne is stilaan dé man bij Standard en scoorde twee goals tegen KV Oostende. Als derde kiezen we voor Nacer Chadli. Die leed met Anderlecht een zure nederlaag, maar was veruit de beste speler bij paars-wit en pikte zijn goal mee.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws