Vanhaezebrouck: 'Ik zie Anderlecht niet zwaar verliezen tegen Club Brugge'

Vanhaezebrouck: 'Ik zie Anderlecht niet zwaar verliezen tegen Club Brugge'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 09:45ma 16-09-2019 om 09:45

RSC Anderlecht heeft een nieuwe slag gekregen door de 1-2 nederlaag tegen Royal Antwerp FC. Nu wacht de topper tegen Club Brugge, al acht Hein Vanhaezebrouck zijn ex-team niet kansloos in het Jan Breydelstadion.

"De nederlaag tegen Antwerp wil niets zeggen, elke wedstrijd is anders. Iedereen verwacht nu dat Anderlecht daar zwaar gaat verliezen, maar dat zie ik niet gebeuren. Club gaat Europees gespeeld hebben, terwijl Anderlecht een hele week heeft om die wedstrijd voor te bereiden", aldus Vanhaezebrouck bij Play Sports.

Geen Europese wedstrijden
Zo kan Anderlecht misschien wel profiteren van de midweekmatchen bij de andere topclubs. "Dat 'geluk' van niet Europees te spelen zal hen hier en daar nog extra punten opleveren. September is weliswaar nog vroeg. Maar tegen de ploegen die Europees spelen zullen ze tegen november, december makkelijker punten kunnen rapen."

Al wordt het volgens Vanhaezebrouck wel tijd dat de punten gaan volgen bij Anderlecht. "Ook mentaal is die rust welgekomen, maar die nederlagen en dat puntenverlies gaat op den duur wel wegen op die jongens."

Poll

Zie je Anderlecht iets halen in Brugge?

(1034 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws