Okereke moet oppassen bij Club Brugge: Kan hij zich niet vaak permitteren

Okereke moet oppassen bij Club Brugge: "Kan hij zich niet vaak permitteren"

16-09-2019 09:29
8

Club Brugge won op rustige wijze (0-2) de derby tegen Cercle Brugge. Zonder echt voluit te gaan won Blauw-Zwart uiteindelijk vrij gemakkelijk. Al zag Gert Verheyen wel één opvallende tegenvaller, namelijk David Okereke.

Zo werd Okereke met de rust al naar de kant gehaald door Club-trainer Philippe Clement. "Begrijpelijk, want de spits van Club was quasi onzichtbaar. Hij telde slechts zeven fatsoenlijke balcontacten. Drie daarvan waren passes die hij teruglegde. De vier andere keer raakte hij de bal kwijt", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

"Een excuus kan wel zijn dat Cercle met vijf achterin speelde en Okereke in de eerste helft voortdurend tegen drie centrale verdedigers moest opboksen. Maar nadat hij als een raket uit startblokken schoot met vier goals in drie competitiewedstrijden, staat hij nu al een maand droog."

Volgens Verheyen doet Okereke er goed aan om zich snel te herpakken. "Dat kan een spits wel eens overkomen, maar de concurrentie voorin is groot. Met Openda - die goed inviel, maar wel had moeten scoren - en de komst van Diagne kan hij zich zo'n offday niet al te vaak meer permitteren."