UPDATE: 'Mr Passirani (80) zijn compliment voor Lukaku draaide racistische uit'

UPDATE: 'Mr Passirani (80) zijn compliment voor Lukaku draaide racistische uit'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 07:15ma 16-09-2019 om 07:15

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 15:53ma 16-09-2019 om 15:53

Romelu Lukaku werd tijdens één van zijn eerste wedstrijden voor Inter, uit bij Cagliari, racistisch bejegend door de lokale supporters. Er was heel wat te doen omtrent die actie, maar een Italiaanse analist gooide nog meer olie op het vuur.

Analist Luciano Passirani was zoals wel vaker te gast bij TeleLombardia, waar de Italiaanse competitie onder de loep wordt genomen. Tijdens de show ging het over Romelu Lukaku. De analist strooide eerst met lof, maar stelde daarna dat "Lukaku enkel af te stoppen is met het gooien van tien bananen."

De directeur van het TV-programma excuseerde zich en stuurde Passirani meteen wandelen. Bovendien liet TeleLombardia weten dat de analist nooit meer zal uitgenodigd worden in één van hun studios.

Nadat eerder de supporters van Cagliari, net als die van Inter, de apengeluiden ten aanzien van Lukaku goedkeurden, liet nu ook een TV-analist zich betrappen op racisme. Afwachten of diens uitspraken nog een staartje krijgen.

Update: Programmadirecteur Ravezzani reageerde nu op de bananen-uitspraak van Passirani over Lukaku. "Meneer Passirani is 80 jaar oud. Om Lukaku een compliment te geven gebruikte hij een metafoor, die racistisch uitdraaide", noteerde de BBC uit de mond van Ravezzani.

"Volgens mij had Passirani een gebrek aan tijdelijke helderheid. Ik kan geen enkele vorm van dit soorten fouten aanvaarden, ook al zijn ze tijdelijk", aldus nog Ravezzani, die Passirani bedankt heeft voor bewezen diensten.

Poll

Moet die man bestraft worden voor zijn uitspraken?

(753 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws