Breaking news

Cercle Brugge wil tijd krijgen van Club Brugge: "Wij zijn realistisch"

Verhaeghe praat over komst van Diagne: Zo bijzonder was dat niet

Verhaeghe praat over komst van Diagne: "Zo bijzonder was dat niet"

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 23:37zo 15-09-2019 om 23:37

Club Brugge gooide deze zomer hoge ogen door Mbaye Diagne voor de neus van Anderlecht weg te halen. Diagne is met een huursom van meer dan drie miljoen euro prijzig, maar voorzitter Bart Verhaeghe vindt het geen risico.

"Wij waren op zoek naar een stevige spits die sterk en krachtig was", zegt Verhaeghe bij Het Nieuwsblad. "In moeilijke matchen in de Champions League zullen we zo'n type nodig hebben. We kenden ­Diagne al heel lang. Maar een definitieve transfer betalen was onmogelijk. We wisten dat alleen ­huren mogelijk was. Dan kwam die kans en dan beslist de speler naar waar hij gaat."

De huursom van 3,35 miljoen euro was geen struikelblok. "Die prijzen bewijzen nog maar eens hoe snel het gaat in het voetbal. En het zal zo snel blijven gaan. Het budget waarmee we in 2012 als nv startten, bedroeg 35 miljoen euro - transfers ­inbegrepen. Nu zitten we op 100 miljoen euro budget. Dat
zijn getallen die de markt weerspiegelen. We evolueren. Daar moet je op reageren. Zo zijn we Mignolet gaan halen. Een jaar geleden was dat onmogelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws