De Condé brengt bezoekje aan ref: Heb daar mijn bedenkingen bij

De Condé brengt bezoekje aan ref: "Heb daar mijn bedenkingen bij"

15-09-2019 22:45
2

KRC Genk slikte vrijdag een bittere pil. Het verloor met 2-1 op het veld van Charleroi na een dubieuze penalty. Dimitri De Condé ging tijdens de rust zelfs verhaal halen bij de scheidsrechter.

Dat geeft hij zelf toe in Het Nieuwsblad. "Ik had gehoord dat de VAR uitgevallen was, dus wilde ik weten of die wel werkte bij de penaltyfasen. Blijkbaar werkte hij wel degelijk op beide momenten", legt De Condé uit.

Algemeen directeur Pierre-Yves Hendrickx van Charleroi stuurde hem uiteindelijk weg. "Ach, ik heb geen ruzie met Pierre-Yves, maar de emoties laaiden inderdaad even hoog op. Ik vond het vooral niet kunnen dat de ref zo passief reageerde op enkele doodschoppen van Charleroi. In de eerste helft voorspelde ik al dat er iemand van ons van het terrein zou getrapt worden. Wie het zou zijn, wist ik niet, maar dat het zou gebeuren, daar was ik van overtuigd. Uiteindelijk werd Paintsil het slachtoffer."

De Condé is duidelijk niet te spreken over de wedstrijdleiding. "Ik heb mijn bedenkingen bij de leiding, want die penalty was bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd, maar wij moeten zelf lessen trekken uit die match. We moeten van in het begin bij de les zijn, sterker starten en vooral ook minder braaf zijn."