Vanhaezebrouck ziet bijzonder groot pijnpunt bij teleurstellend Anderlecht

Vanhaezebrouck ziet bijzonder groot pijnpunt bij teleurstellend Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 20:16zo 15-09-2019 om 20:16

RSC Anderlecht is er zondag niet in geslaagd om de topper tegen Antwerp te winnen. Het wist opnieuw niet meer dan één keer te scoren en verloor met 1-2. Hein Vanhaezebrouck ziet één groot probleem bij de Brusselaars.

Dat Anderlecht nog maar een 5 op 21 wist te pakken is volgens de ex-coach van Anderlecht te wijten aan één iets. “Als Anderlecht wedstrijden wil winnen, moet het eerst en vooral kansen creëren", zegt hij.

"Je kan eens een wedstrijd hebben waarin je maar twee kansen krijgt, maar bij Anderlecht is het iédere week zo. Ze creëren gemiddeld drie kansen of zo. Dat is veel te weinig", klinkt het bij Play Sports.

Daar hebben vooral de spitsen last van, zo lijkt het. "Chadli heeft het tegen Antwerp nog wel goed gedaan. Maar wie bij Anderlecht ook in de spits staat, er worden geen kansen afgedwongen. En Anderlecht heeft toch al tegen ploegen als Moeskroen en KV Oostende gespeeld, hé", geeft Vanhaezebrouck aan.

Dat ziet ook Eddy Snelders. "Het is angstaanjagend", voegt hij er nog aan toe. "Ze moeten heel hard zwoegen om kansen te krijgen. In sommige wedstrijden kregen ze na de rust zelfs geen enkele kans meer", aldus Snelders.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

Ja
93%
Nee
7%
(416 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws