Reza (ex-STVV en ex-Standard) beleeft historisch debuut en scoort vier keer (!)

Reza (ex-STVV en ex-Standard) beleeft historisch debuut en scoort vier keer (!)

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 17:10zo 15-09-2019 om 17:10

Reza Ghoochannejhad heeft zijn debuut bij PEC Zwolle niet gemist. De voormalig speler van STVV en Standard scoorde maar liefst vier keer in een halfuur tegen RKC Waalwijk. Uiteindelijk won PEC Zwolle met 6-2. 

Het absolute hoogtepunt van de eerste helft tussen PEC en RKC vond plaats na een halfuur. Op de rand van het strafschopgebied kreeg Melle Meulensteen de bal voor z'n voeten en de verdediger van RKC pegelde snoeihard raak in de kruising. Daarmee tekende Meulensteen voor de gelijkmaker. Kort voor die wereldgoal had Iliass Bel Hassani de openingstreffer gemaakt. 

RKC ging met een voorsprong rusten. Uitgerekend de jarige Clint Leemans maakte de 1-2. Leemans wordt dit seizoen door PEC aan RKC verhuurd. Een voorzet van de middenvelder viel enigszins gelukkig binnen. 

Na de pauze ontpopte Ghoochannejhad zich op zijn debuut tot grote held van de middag. Met vier doelpunten (!) leidde de spits PEC naar een comfortabele zege. Ghoochannejhad viel na 56 minuten in; hij kopte vier minuten later de gelijkmaker binnen en scoorde vervolgens in de 81e, 83e minuut en 89e minuut. Gustavo Hamer zorgde in blessuretijd uiteindelijk voor het slotakkoord. 

"Dit is een droomdebuut. Ik wilde het team gewoon helpen en kwam erin bij een achterstand om iets te forceren. Dan maak je er vier. Ik denk dat het publiek genoten heeft. Dit was een heel mooi antwoord", vertelt Reza, die op deadline day werd vastgelegd door PEC, voor de camera van FOX Sports.

Waar de matchwinner op doelt met dat 'antwoord' mag duidelijk zijn. "Alle bullshit van afgelopen week, alle randzaken die zich hebben afgespeeld", blikt hij terug op de 'dronkemansrit' van Stegeman. "We hebben vandaag als team laten zien dat we er niet onder hebben geleden. We hebben keihard doorgewerkt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws