Defour na eerste match bij Antwerp: Daar hebben we de basis gelegd voor de zege

Defour na eerste match bij Antwerp: "Daar hebben we de basis gelegd voor de zege"

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 16:58zo 15-09-2019 om 16:58

Steven Defour heeft zondagnamiddag zijn eerste wedstrijd gespeeld voor Royal Antwerp FC. De ex-Rode Duivel won meteen met zijn nieuwe ploeg tegen zijn ex-club RSC Anderlecht.

Het was dus een leuke terugkeer voor Defour in de Belgische competitie. "Ja natuurlijk, ik denk dat we in de eerste helft een beetje voorzichtig waren, omdat we hen niet de ruimte wouden geven waar ze graag induiken. Maar de tweede helft zijn we goed gestart en nadien waren we altijd baas", vertelde Defour na de match voor de camera van Play Sports.

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft van Antwerp was groot. "Of dat een opdracht was van de coach? Ik mocht Yari Verschaeren niet laten lopen en Faris (Haroun, red.) mocht Michel Vlap niet laten lopen. Dan speel je man tegen man en moest Lior Refaelov het belopen met Sambi Lokonga en de opkomende Philippe Sandler."

"In de tweede helft hadden we iets meer vertrouwen en zijn we zelf beginnen voetballen. De start na de rust was geweldig. We waren klaar en heel geconcentreerd. We hebben daar de basis gelegd voor de overwinning", aldus Defour, die zelf een uurtje mocht meespelen. "Ik zat vandaag aan 60 à 70 procent. Na acht maanden inactiviteit was het niet gemakkelijk, maar de coach vroeg het mij en medische gezien was alles in orde.

Antwerp heeft dit seizoen een heel sterke ploeg en lijkt een outsider voor de titel. "Vergelijken met de kampioenenploeg van Standard? Er zit evenveel karakter in. Maar we zullen het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Dit is al een mooie opsteker. We moeten op deze manier verder doen", besloot Defour.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws