Breaking news

Cercle Brugge wil tijd krijgen van Club Brugge: "Wij zijn realistisch"

Antwerp wint op het veld van Anderlecht dankzij nieuwkomer Miyoshi

Antwerp wint op het veld van Anderlecht dankzij nieuwkomer Miyoshi

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 16:21zo 15-09-2019 om 16:21

Laatste update: zondag 15 september 2019 om 17:00zo 15-09-2019 om 17:00

Royal Antwerp FC heeft zondagavond met 1-2 gewonnen op het veld van RSC Anderlecht. De troepen van Laszlo Bölöni pakten de drie punten dankzij een doelpunt van nieuwkomer Koji Miyoshi in de slotfase.

De thuisploeg had meer balbezit in een intense, maar kansarme eerste helft. Anderlecht had het overwicht, maar wist nauwelijks kansen af te dwingen. Michel Vlap pakte uit met een plaatsbal, maar die zoefde naast de tweede paal. Antwerp, met Steven Defour voor het eerst in de basis, beperkte zich tot countervoetbal, maar eveneens zonder veel succes.

De bezoekers begonnen echter sterk aan de tweede helft. Kevin Mirallas kwam alleen voor Hendrik Van Crombrugge na een knappe pass van Faris Haroun, maar de doelman van Anderlecht pakte uit met een knappe redding. Even later moest Van Crombrugge opnieuw ingrijpen op een knal van Lior Refaelov. Antwerp bleef maar druk zetten aan het begin van de tweede helft.

Na balverlies van de thuisploeg joeg Refaelov de bal voorlangs. Diezelfde Refaelov schoot daarna wel raak. Na een slechte tussenkomst van Alexis Saelemaekers kwam het leer bij Dieumeri Mbokani en die zette Refaelov op weg naar doel. De Israëliër tikte de bal in twee tijden voorbij Van Crombrugge: 0-1. Een domper voor paars-wit, dat wel meteen probeerde te reageren.

Nacer Chadli, die werd uitgespeeld als diepe spits, kon profiteren van een foutje van Sinan Bolat om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Antwerp was echter niet van slag. Van Crombrugge moest opnieuw zijn kunnen tonen op pogingen van Refaelov en Mirallas. De doelman hield Anderlecht in zijn eentje recht.

De problemen voor de thuisploeg werden nog iets groter toen Albert Sambi Lokonga tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Anderlecht moest nog een kwartier met tien spelen en Antwerp ging meteen druk zetten. Haroun kon vrij inkoppen na een voorzet van Refaelov, maar de paal redde Van Crombrugge en Anderlecht.

In de slotfase profiteerde Antwerp dan toch van de situatie om de overwinning te pakken in het Lotto Park. Het schot van Miyoshi week lichtjes af en verraste Van Crombrugge: 1-2. Dankzij deze nederlaag begint Anderlecht met 5 op 21 aan de competitie en blijft onderin het klassement bengelen. Antwerp doet het met 12 op 18 een pak beter.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws