Mignolet weer belangrijk bij Club Brugge: Het is leuk om die ballen te stoppen

Mignolet weer belangrijk bij Club Brugge: "Het is leuk om die ballen te stoppen"

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 14:33zo 15-09-2019 om 14:33

Simon Mignolet had een groot aandeel in de overwinning van Club Brugge in de derby tegen Cercle Brugge (0-2). Dankzij enkele knappe redding van de Rode Duivel hield Club Brugge de nul.

"We hebben verdiend gewonnen, maar het ging niet vanzelf. De tegenstander speelde ook mee en creëerde kansen. We zijn tevreden, twee doelpunten gescoord en de nul gehouden. Dit was een goede generale repetitie voor woensdag. Nu gaan we rustig en met vertrouwen toeleven naar die match. Ik had wel meer werk dan de afgelopen weken", verklaarde Mignolet op de website van Blauw-Zwart.

"Dat is ook positief naar de Champions League toe, daar ben ik tevreden mee. Ik hielp de ploeg waar nodig. Voor hetzelfde geld ging die bal op de paal binnen, dat zou zuur zijn ondanks de match die ik speelde. Het is dus goed voor het vertrouwen om de nul te houden. Deze zege is vooral belangrijk voor de supporters. Wij blijven professioneel en willen gewoon winnen tegen gelijk wie we spelen. Tegen Cercle moeten we gewoon de drie punten pakken, zo simpel is het."

Mignolet moest uitpakken met enkele knappe reddingen, onder meer op de doorgebroken Idriss Saadi. "De spits zijn eerste controle was niet goed. Ik kon uitkomen en zo was ik eerder op de bal. Het is leuk om die ballen te stoppen. Belangrijk is dan dat de jongens vooraan de kansen afwerken die we zeker in die tweede helft afdwongen. Toen speelden we een ander systeem, het was de 3-5-2 van vorig jaar die de spelers gewoon waren. We kunnen alvast schuiven met de jongens die we hebben en in verschillende systemen spelen. Dat kan van pas komen in de Champions League. Hopelijk spelen we woensdag goed georganiseerd en creëren we kansen. Dat wordt het belangrijkste", besloot Mignolet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws