Racing Genk is gewaarschuwd: Red Bull Salzburg doet zeven keer de netten trillen

Racing Genk is gewaarschuwd: Red Bull Salzburg doet zeven keer de netten trillen

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 13:05zo 15-09-2019 om 13:05

Racing Genk werd tijdens de loting van de Champions League gekoppeld aan titelverdediger Liverpool, Napoli en Red Bull Salzburg. Genk trapt dinsdag af met een verplaatsing naar laatstgenoemde club. Gezien de vorm van Salzburg moet het een pittige start verwachten.

Salzburg walst voorlopig op onnavolgbare wijze door de Oostenrijkse competitie heen. De kampioen van de laatste zes seizoenen kreeg zaterdag subtopper Hartberg op bezoek. Na een maximale 18 op 18 bleek ook Hartberg geen partij voor het elftal van Jesse March. Salzburg trakteerde haar achterban op een waar doelpuntenfestijn: 7-2.

Grote man aan Salzburg-zijde was tienersensatie Erling Braut Haland. De 19-jarige Noor produceerde een hattrick in de tweede helft en nam daarnaast ook nog twee assists voor zijn rekening. Na zeven speelrondes staat de teller voor Braut Haland al op elf treffers. Genk weet maar al te goed wie het nadrukkelijk in de gaten moet houden.

Overigens neemt de dominantie van Salzburg in eigen land wel absurde vormen aan. De perfecte 21 op 21 wordt namelijk gecombineerd met een doelsaldo van... +28(!). Salzburg vond al 34 keer het net. Een gemiddeld van bijna vijf goals per wedstrijd. Het door Club Brugge uigeschakelde LASK volgt al op vijf punten.

Poll

Maakt Genk kans tegen Salzburg?

(512 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws