Standard ziet eerste EL-opponent Vitória de Guimarães veel vertrouwen tanken

15-09-2019 12:40
1

Standard zette KV Oostende zaterdagavond met overtuigende cijfers opzij: 1-4. Een goede generale repetitie voor de eerste groepsmatch in de Europa League. Vitória de Guimarães, komende donderdag de opponent, tankte met een 5-1 zege eveneens veel vertrouwen.

Vitória de Guimarães kenden met amper 3 op 12 punten een slechte start van de competitie. De nummer vier van het afgelopen seizoen had zaterdag voor eigen publiek dan ook absoluut drie punten nodig tegen laagvlieger Desportivo Aves. Na drie remises en een nederlaag kon Vitória eindelijk als winnaar van het veld stappen. Het werd 5-1.

André Pereira zette de thuisploeg na elf minuten spelen op een 1-0 voorsprong, maar lang kon er niet genoten worden van die openingsgoal. Nauwelijks zeven minuten later bracht Enzo Zidane - zoon van - de bordjes weer in evenwicht. De 36-jarige doelman Douglas Jesus zag er slecht uit.

Kort voor de pauze bracht Edmond Tapsoba de mannen van Ivo Vieira weer terug op het juiste spoor. Het was echter pas in het laatste kwart dat Vitória afstand nam van Aves. Dankzij treffers van Rochinha, Pêpê Rodrigues en Alexandre Guedes kon er nog veel gejuicht worden op de tribunes.