Standard wacht drukke periode: Ik zal roteren, maar niet alle spelers veranderen

Standard wacht drukke periode: "Ik zal roteren, maar niet alle spelers veranderen"

15-09-2019 11:31

Standard Luik zette zaterdagavond de ambities kracht bij. Na een sterke tweede helft klopte het KV Oostende overtuigend: 1-4. Die zege doet deugd, want de komende weken wordt het razend druk, beseft Michel Preud'homme.

Standard verdedigde aan zee met verve haar koppositie in de Jupiler Pro League. "We waren goed begonnen aan de partij, maar na de 1-1 hadden we een dipje", analyseert Preud'homme bij Sporza. "Aan de rust hebben we alles weer op een rijtje gezet. Dan zijn we met goeie combinaties door het blok van KVO geraakt voor de 1-2, dat is positief. Daarna was het vertrouwen terug." 

Die boost zal Standard kunnen gebruiken de komende maand, want die bevat een overvol programma. "Nu komen er veel matchen aan", beaamt Preud'homme. "We hebben geprobeerd om klaar te zijn door een zware voorbereiding. Ik zal roteren, maar ik kan niet alle spelers veranderen. We proberen de kern te beheren."

De komende drie weken hebben de Rouches telkens een midweekwedstrijd. Deze donderdag trappen ze hun campagne in de Europa League af, thuis tegen Vitoria Guimaraes. Zeven dagen later komt Lommel SK over de vloer in het kader van de Croky Cup. De week daarop wacht dan weer een verplaatsing naar Arsenal FC, opnieuw in de Europa League.