Club Brugge groeit en wordt rijkste club van het land: '100 miljoen budget'

Club Brugge groeit en wordt rijkste club van het land: '100 miljoen budget'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 08:44zo 15-09-2019 om 08:44

Onder Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert is Club Brugge volgens velen de grootste club van België geworden. Sportief doet het het bijzonder goed, maar ook op commercieel vlak boeren de Bruggelingen bijzonder goed.

Club Brugge is namelijk de rijkste club van het land geworden. Een flinke evolutie. "Het budget waarmee we in 2012 als nv startten, bedroeg 35 miljoen euro - transfers ­inbegrepen. Nu zitten we op 100 miljoen euro budget. Dat zijn getallen die de markt weerspiegelen. We evolueren", zegt voorzitter Bart Verhaeghe in Het Nieuwsblad.

Dat geeft ook manager Vincent Mannaert aan in De Morgen. "Onze recurrente omzet bedraagt 65 miljoen euro, zonder transfers en Europees voetbal. Dit seizoen draaien we dus meer dan 125 miljoen", klinkt het.

Investeringen in de kern
Dat hoge budget zorgt er ook voor dat Club Brugge kan investeren in de spelerskern. "Zo zijn we Mignolet gaan halen. Een jaar geleden was dat onmogelijk", vult Verhaeghe aan.

"We hebben er lang aan gebouwd om dit te realiseren. Dat is een werk van jaren. In ons eerste jaar moesten we Vazquez transfervrij gaan halen en bidden dat hij wilde komen. Refaelov was een toptransfer en we waren uitgezongen. Er was geen geld meer", besluit Verhaeghe.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws