Werken scheidsrechters Belgische clubs in de problemen door concurrentiestrijd?

Werken scheidsrechters Belgische clubs in de problemen door concurrentiestrijd?

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 08:01zo 15-09-2019 om 08:01

Ook dit weekend is de VAR opnieuw niet onbesproken gebleven. De videoref blijft voer voor discussie. Dennis Van Wijk begint zich stilaan zorgen te maken.

De VAR zorgde de voorbije weken al meermaals voor discussie en merkwaardige beslissingen. Volgens van Wijk is er meer aan de hand. "Ik vind dat ze de samenstelling in het busje van de VAR moeten veranderen, daar moet een onafhankelijk persoon worden bijgezet", klinkt het bij Play Sports.

"Nu zijn dat allemaal arbiters of lijnrechters. Maar er heerst een enorme concurrentiestrijd onder de arbiters. Er is een soort geldingsdrang, je krijgt het gevoel alsof ze mekaar in de problemen willen steken", aldus de Nederlander.

Omdat het 'concurrenten' zijn zouden de scheidsrechters volgens hem ook veel terughoudender zijn tegenover de VAR. "Vorig jaar werden ze te pas en te onpas naar het scherm geroepen voor kleine onnozelheden. En nu denken die refs: 'voor zo een futiliteit moet ik toch niet gaan kijken? Word ik nu geflikt?'. Over zulke dingen ga je nadenken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zijn Belgische clubs volgens jou slachtoffer van een concurrentiestrijd tussen scheidsrechters?

(372 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws