Zakelijk Club Brugge mag zich opnieuw ploeg van 't stad noemen

Zakelijk Club Brugge mag zich opnieuw ploeg van 't stad noemen

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 22:22za 14-09-2019 om 22:22

Laatste update: zaterdag 14 september 2019 om 22:27za 14-09-2019 om 22:27

Club Brugge heeft de Brugse derby naar hand gezet. Zonder echt diep te moeten gaan, won Blauw-Zwart met 0-2 van Cercle Brugge. Tijdens de derby debuteerde bij Club Brugge maar liefst drie spelers.

Ondanks het aankomende cruciale duel in de Champions League tegen Galatasaray voerde Clement amper wijzigingen door. Nieuwkomer Balanta mocht wel voor de eerste keer starten van de trainer van Club Brugge. De debutant liet een goede indruk na.

Vuurwerk voor de match
Voor de match was er in de tribune lang meer vuurwerk te zien dan tijdens de eerste helft. De fans van Club Brugge gebruikte heel wat pyrotechnisch materiaal. Ook de aanhang van Cercle Brugge speelde met vuur. Een vlag van Club Brugge moest eraan geloven. 

Voor de pauze moest Cercle Brugge niet onderdoen voor de grote broer, maar het was wel Club Brugge dat op voorsprong klom. Vanaken en Vormer rolden de achterhoede van Cercle op, waarna de Nederlander Diatta de 1-0 op een dienblad aanbood.

Cercle Brugge ging wel voor de gelijkmaker, maar Mignolet had geen zin om een krimp te geven. De doelman van Club Brugge hield zijn team een paar keer recht. Op het uur knalde Dennis vanuit een haast onmogelijke hoek de eindstand op het bord. 0-3 van Vanaken werd na ingrijpen van de VAR nog afgekeurd voor voorafgaand buitenspel.

17-jarige Van der Brempt maakt debuut
Op tien minuten van het einde mocht bij Club Brugge de 17-jarige Van der Brempt nog invallen. De debutant kwam voor Diatta. In slot mocht ook Diagne zijn eerste minuten maken voor Club Brugge, dat door de zege weer op één punt komt van leider Standard. De Rouches speelden wel één match meer dan Club Brugge. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws