OPSTELLING: Verrassende elf bij Barcelona: nog geen Suarez, wel De Jong én Fati

OPSTELLING: Verrassende elf bij Barcelona: nog geen Suarez, wel De Jong én Fati

14-09-2019 20:20

FC Barcelona begint zaterdagavond met Frenkie de Jong én de piepjonge Ansu Fati aan de Primera Division-topper tegen Valencia. Voor Jasper Cillessen heeft het duel een speciaal tintje: de doelman keert voor het eerst terug in Camp Nou.

Barça kan nog niet beschikken over Lionel Messi, Ousmane Dembélé en Luis Suárez. Laatstgenoemde leek terug te keren tegen Valencia, maar is blijkbaar nog niet fit genoeg. Daardoor flankeren jeugdproducten Fati en Carles Pérez spits Antoine Griezmann. De zestienjarige Fati maakte voor de interlandperiode twee keer indruk als invaller en krijgt nu voor het eerst de kans in de basis.

De Catalanen treden voor het eerst met het gedroomde middenveld bestaande uit Sergio Busquets, De Jong en Arthur aan. Sergi Roberto, de voorbije duels nog basisspeler, en Ivan Rakitic zijn gepasseerd. De achterhoede kent weinig verrassingen. Trainer Ernesto Valverde zag eerder deze week ook nog eens Samuel Umtiti met een blessure wegvallen.

Bij Valencia verdedigt Cillessen het doel. Los Che won de laatste ontmoeting met Barça in de Spaanse bekerfinale met 2-1.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Arthur, De Jong; Ansu Fati, Carles Perez, Griezmann
Opstelling Valencia: Cillessen; Wass, Garay, Gabriel, Gayà; Coquelín, Parejo, Ferrán, Guedes; Gameiro, Rodrigo