Remise in topper 1B: niet Union, maar OHL pakt de koppositie in 1B

Remise in topper 1B: niet Union, maar OHL pakt de koppositie in 1B

14-09-2019 18:48 Laatste update: 19:16

Oud-Heverlee Leuven is de nieuwe leider in de Proximus League. OHL had op het veld van Union Saint-Gilloise aan een zwaarbevochten gelijkspel genoeg om de koppositie van Westerlo over te pakken.

Union Saint-Gilloise had in het eerste bedrijf een licht overwicht, maar wist na niet in de score uit te drukken. Laurent Henkinet was namens OHL op post, terwijl Romain Ferber een enorme mogelijkheid liet liggen. 0-0 was dan ook de ruststand.

Na de hervatting schoot Union furieus uit de kleedkamer. Het was wachten op de 1-0 van Brusselse makelij. De openingstreffer kon niet uitblijven en in minuut 54 was het dan Casper Nielsen die de ban namens Union wist te breken. Het was vervolgens aan Henkinet te danken dat hij diezelfde Nielsen en invaller Sigurd Haugen van de 2-0 weerhield.

De gemiste kansen in die fase kwamen Union duur te staan. Aan de overkant ging Pietro Perdichizzi in de zestien in de fout op Yannis Mbombo. Thomas Henry legde aan vanaf elf meter en trapte zijn vierde van het seizoen binnnen. Vervolgens stond Henkinet pal op een inzet van Kevin Kis, waardoor het bij een puntendeling bleven.