Liverpool komt vroege wondergoal te boven en wint overtuigend van Newcastle

14-09-2019 15:33

Liverpool heeft ook het Premier League-duel met Newcastle United gewonnen. Door een goal van Jetro Willems leek een stunt even in de maak, maar The Reds stelden snel orde op zaken op Anfield: 3-1. Divock Origi startte in de basis bij Liverpool, maar viel al in de eerste helft uit.

Newcastle zorgde na zeven minuten voor een verrassing. Willems haalde de bal onder zijn voet door, speelde daarmee Trent Alexander-Arnold uit en zijn uithaal met rechts vloog de kruising in. Liverpool raakte echter niet van slag door die wondergoal. Voor Origi was er slechts een rol in de marge weggelegd. Eindelijk verscheen hij nog eens aan de aftrap, maar door een voetblessure moest hij naar de kant. Roberto Firmino kwam hem vervangen.

Mané maakte gelijk met eveneens een schitterende goal. De Senegalees deed er vijf minuten voor rust nog een schepje bovenop. Geklungel van Christian Atsu leidde een aanval van Liverpool in en Mané werkte de bal langs doelman Martin Dúbravka. Voor The Reds voelde dat als gerechtigheid, aangezien het vasthouden van Joël Matip in het strafschopgebied - ondanks aanwezigheid van de VAR - even eerder geen strafschop opleverde.

Liverpool had de touwtjes in het vervolg stevig in handen. De formatie van Jürgen Klopp maakte twintig minuten voor tijd aan alle spanning een eind. Uitgerekend Origi's vervanger Firmino verzorgde met een schitterend hakje de assist op Mohamed Salah: 3-1. Liverpool geeft daarmee een vervolg aan zijn perfecte seizoenstart met vijftien punten uit vijf duels. Het zorgt bovendien voor een opsteker in aanloop naar het treffen met Napoli van dinsdag.