Krappe overwinning voor Real Madrid na ruime voorsprong bij rust bij debuut Hazard

14-09-2019 14:54
1

Real Madrid heeft na twee opeenvolgende gelijke spelen weer eens gewonnen in de Primera Division. De Spaanse grootmacht haalde na het thuisduel met Levante opgelucht adem: 3-2. Eden Hazard maakte eindelijk zijn debuut voor de Koninklijke.

Real Madrid kampt - vooral op het middenveld - met een waslijst aan blessures. Hazard was dan weer wél wedstrijdfit, maar begon in eerste instantie op de bank. Toch bracht trainer Zinedine Zidane een elftal op de been dat voor rust niets had te duchten van de bezoekers uit Valencia. Na 25 minuten brak Karim Benzema met het hoofd de ban na een fraaie voorzet van Dani Carvajal. De Fransman maakte er niet veel later ook 2-0 van. Ditmaal bleef hij rustig na een passje van James Rodriguez.

Daarmee was het oppermachtige Real nog niet klaar voor rust. De mee opgekomen Casemiro kreeg de bal op een presenteerblaadje van Vinicius Junior en rondde af. Geen vuiltje aan de lucht dus voor De Koninklijke, maar in de tweede helft deed uitgerekend Borya Mayoral iets terug. De spits, door Levante gehuurd van Real, liep weg uit de rug van Raphaël Varane en Sergio Ramos en tikte binnen: 3-1.

Desondanks maakte Real zich geen zorgen. Zidane haalde Sergio Ramos, Casemiro en Benzema naar de kant met het oog op de Champions League-clash met Paris Saint-Germain van woensdag. De aanvoerder is weliswaar geschorst, maar het gaf Eder Militão de kans om ritme op te doen. Ook Hazard maakte zijn debuut. De Rode Duivel was meteen bedrijvig met enkele dribbels en schoten, maar zag hoe Levante een kwartier voor tijd helemaal terug in de wedstrijd kwam door een goal van Gonzalo Melero.

Real Madrid moest daardoor nog even opassen. Vooral in blessuretijd oogde de defensie broos, maar Thibaut Courtois voorkwam met een uitstekende reflex erger. De ploeg van Zidane verkleint de achterstand op koploper Atlético Madrid tot twee punten, maar de stadgenoot komt nog wel in actie dit weekend.