Martinez legt eindelijk uit waarom hij Nainggolan niet mee naar Rusland nam

Martinez legt eindelijk uit waarom hij Nainggolan niet mee naar Rusland nam

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 10:40za 14-09-2019 om 10:40

Bondscoach Roberto Martinez hield in 2018 de gemoederen flink bezig door te besluiten om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar het WK in Rusland. Over de reden waarom hij Nainggolan niet selecteerde, bleef hij altijd vaag. Tot nu.

Martinez schept tegenover De Standaard eindelijk helderheid over de meestbesproken keuze tijdens zijn tijd bij de Rode Duivels. Martinez en Nainggolan kwamen totaal niet overeen, maar dat was volgens de bondscoach niet de reden om de middenvelder thuis te laten. "Ik heb die beslissing helemaal niet op basis van instinct genomen", weerlegt Martinez.

Volgens de Spanjaard pasten andere spelers op voetbalgebied simpelweg beter bij elkaar. "De keuze om hem thuis te laten, was puur gebaseerd op zijn individuele statistieken en zijn prestaties in combinatie met andere spelers. Ik analyseerde wat elke speler presteerde op het veld en welke koppels op het veld het best samen zouden renderen. En op basis daarvan viel Nainggolan af", luidt de onderbouwing.

De niet-selectie was voor Nainggolan reden genoeg om zijn afscheid als international aan te kondigen. Een terugkeer sloot hij ondertussen al meerdere malen uit.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Geloof jij deze uitleg?

(257 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws